İŞ GÖRÜŞMESİNDE ETKİLİ KONUŞMA VE YÖNTEMLERİ

Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza iş görüşmelerinin en büyük ve önemli parçalarından biri olan iş görüşmesinde etkili konuşma konusu ile ilgili önemli veriler aktarmaya çalışacağız. 
konuşma teknikleri
İş görüşmesinde etkili konuşma teknikleri
Bir adaysınız ve iş mülakatına gittiniz. Burada işveren yetkilisi için en önemli nokta, size sorduğu sorulara karşı aldığı cevapların tatminliği olacaktır. Bu sebeple etkili konuşma özelliğine sahip olmanız yolu yarılamanız konusunda sizin en yardımcı unsurunuz olacaktır. Peki nasıl bir şekilde etkili konuşabiliriz? Öncelikle size ayrılan zamanın ne olduğundan haberdar olmalısınız. Bir işveren, adayın kendini kısa ve öz cümleler ile tanıtmasını ister. Bu sebeple sizde kısa ama tam olarak ne anlatmak istediğini açıkça belirteceğiniz kelimeleri tercih etmelisiniz. 
    Konuşurken vücudunuz dik olmalı, ellerinizi kullanabilmeli ve söylediklerinizi jestleriniz ile tasdik edebilmelisiniz. Aşırı yüksek sesle konuşmamaya özen gösterin. Burada ses tonunuzu karşınızdaki kişinin tonuna yakın bir şekilde ayarlamaya dikkat ediniz. İş ile ilgili isteğinizi, potansiyelinizi, çalışma hevesinizi, başarma isteğinizi, talip olduğunuz iş pozisyonu ile ilgili yapabileceklerinizi anlatmaya gayret edin. Bu ana başlıklar sizin ne denli duruma konsantre olduğunuzu ve tamamen otokontrolünüz dahilinde bunları söylediğinizi fark ettirecektir. Asla karşınızıdaki kişinin sözünü yarıda kesmeyin. Size bir soru soruyorsa, soru bitene kadar nasıl bir cevap vereceğinizi kafanızda oluşturmaya başlayın. Böylece iş görüşmesinde etkili konuşma konusunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Tüm adaylarımıza bol şanslar diliyor, iyi haftalar temenni ediyoruz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hatay Usulü Künefe Tarifi

Aliexpress Sipariş Verme