Aliexpress Sipariş Verme

aliekspress-te-alışveriş-yapan-var-mı

Aliexpress Sipariş Verme | Aliexpress Güvenli mi?

Bir çok yerde reklamını gördüğümüz ve binlerce ürünü çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir site. Peki aliexpress  güvenli mi, Aliexpress ten sipariş verme ne kadar doğru? Daha önce bu site üzerinden alışveriş yapmayan birçok kişinin merak ettiği bir soru bu. Bunun yanıtı hem evet hem de hayır. Aliexpress.com sitesinden sipariş vermek güvenli çünkü feedback i yüksek olan tedarikçi kötü bir yorum almayı göze alamaz ve size en iyi hizmeti  sağlar. Güvenli değil çünkü. Henüz yeni bir üyeliği olan çok az satış yapış olan bir tedarikçiden ürün almaya kalkarsanız hesabı yeni olduğundan kötü yorum alsa da pek umurun da olmayacaktır. Tekrar yeni bir hesap açarak yeniden satış yapmaya başlayacaktır. Siteden bir çok kere alışveriş yaptım bir sıkıntıyla karşılaşmadım.  Sizlerinde deneyimlerimden faydalanmanız için bir şeyler karaladım...

Aliexpress sipariş verme ve güvenli alışverişin incelikleri nelerdir

'' Aliexpress  sipariş verme '' ve '' Aliexpress güvenli mi ?'' Diye merak ettiğiniz sorunun yanıtını beraber ararken yapacağımız alışverişin nasıl güvenli bir alışverişe dönüştürebileceğimizi adımlarla öğrenelim. Nasıl üye olabileceğinizden bahsettim üye olanlar bu kısmı atlayabilirler.


aliexpress e nasıl üye olablirim-Öncelikle siteye kaydolalım;
Kolaylık olması açısından ok  işaretleri kullanacağım.  ok  ile  gösterilen   yere
giriyoruz
JOİN FREE   bölümünden   kaydımızı tamamlıyoruz.




aliexpress te türkçe nasıl alışveriş yapabilirim
Aliexpress üye işlemleri
-Kaydımızı tamamladıktan sonra kargo ülkesini  seçelim bunun içi de sitenin sağ  üst   tarafında bulunan Ship to/ Dil seçin  bölümünü  tıklamalısınız.
kategori seçerken ne yapmalıyız
Sıra geldi ürün seçimine. Ben örnek olarak birbirinin aynı olan 2 adet yüzük alacağım. İlk açılışta siteniz ingilizce olacaktır.Eğer dil bölümünde Türkçe seçeneği varsa seçiminizi yapın eğer yok ise Google translate kullanarak         aradığınız ürünün ingilizce'sini bulabilirsiniz
Bizim aradığımız  ürünün   İngilizce'si
Ring.
Sağdaki seçimleri yaptıktan sonra aşağıdaki resimde rakamlarla belirttiğim kısımların ne işe yaradıklarından bahsedeceğim;
kaliteli ürünü nasıl anlarım
1- Ürün kriterleri ve özellikleri. buradan gümüş mü altın mı gibi özellikleri seçebilirsiniz.
2- Ürün fiyatını verir. Ürün eğer FREE SHİPPİNG (ücretsiz kargo) ise ürüne ödeyeceğiniz toplam bedeldir.
3- Ürünün kargo fiyatını verir. Dikkat ederseniz FREE SHİPPİNG yazıyor. Free shipping nedir diye sorarsanız? Bu şu demektir ürün Türkiye'ye ücretsiz olarak gönderilmektedir.
4- ''Feedback'' En önemli kısımlardan biridir. Kişinin satmış olduğu ürünlerin O ürünü daha önce alan kişiler tarafından yapılan değerlendirmesini verir. Burada kişinin kaç satış yaptığını yıldızlar ise memnuniyet derecesini verir.
ŞİMDİ ÜRÜN SAYFASINA GİDELİM
güvenilir tedarikçi seçimi

1- Ürün fiyatı
2-Kargonun yapılacağı ülke ve fiyatı
3-Yüzük ölçünüz
4-Alacağınız ürün adedi
5-Varsa indirim kuponunuz
6-Son aşama olan alımı gerçekleştirme bölümü.
Bu aşamadan sonra sizden ödeme türünüzü istiyecek ödeme türünüzü kredi kartı ile yapabilirsiniz. ödemenizi gerçekleştirdikten sonra. Ürününüz tahmini 15 ile 20 gün içinde verdiğiniz adrese ulaşacaktır. bu süre bazı zamanlarda daha uzun yada daha kısa da olabilmekte. 

Yurt dışından ne almamalıyım?

Yukarıda Aliexpress sipariş verme yöntemi hakkında detaylı bir inceleme yazmış olduk... Peki ne tür ürünler almamalısınız?

Aslında bu kısım çok kapsamlı ama en size kabaca ne almamanız konusunda birkaç küçük örnekle anlatayım.
-100 doların üzerindeki ürünleri almayın
-Alacağınız ürünün boyutlarının çok fazla olmamasına dikkat edin.
 Nedenine gelecek olursak boyut büyüdükçe kargo bedeli artmakta bize astarı yüzünden pahalıya mal olmakta.Bir diğer nedeni ise gümrük kontrolünden geçerken ürünün bedeli ne olursa olsun dikkat çekmekte ve gümrüğe takılma dediğimiz olayla karşı karşıya kalmaktayız.
-Ürünümüzün ağırlığı 2  kiloyu geçmemeli. Geçmesi durumunda yine gümrüğe takılma olasılığı  artmakta
-Ürünün ülkemize ithalinin yasak olmamasına dikkat edin. 
Yasaklı ürünler arasında mı değil mi ? Örneğin ülkemizde RADAR TESPİT CİHAZI ithali ve kullanımı yasaktır. Bu cihazı ülkemize posta yada herhangi bir yolla getirmeniz kesinlikle yasaktır. kullanımı sonucunda hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
-Aynı üründen birden fazla aynı paket içerisinde getirtmemeğe dikkat edin

Peki Ürün Gümrüğe takıldı ne yapmalıyım?

Endişelenmeyin gümrüğe takılma durumunda ürününüzün vergisini ödeyim ürününüzü alabiliyorsunuz.Fakat dediğim gibi posta yoluyla getirilmesi ve ürün ithali yasak olan ürünleri alamazsınız.
Vergi miktarını gümrükte bulunan muayene elemanı belirliyor. Bunu piyasa fiyat araştırması yaparak belirliyor diyebiliriz. Yani ürün bedeli belirlerken biraz muayene memurunun eline kalmış oluyorsunuz. Bu belirlenen bedel üzerinden verğilendirme yapılıyor. yanlış bilgi vermek istemiyorum ama yaklaşık olarak %20 diyebilirim. Her şey belirlendikten sonra evinize ödemeniz gereken miktar posta ile gönderiliyor. Ödemezseniz ürünüz gümrükte belli bir süre kalıyor belli bir süre sonra zaman aşımına uğruyor daha sonra da açık arttırmayla satışa sunuluyor.
 Globalleşen dünyada artık sınırların da ortadan kalktığını internetin de yardımıyla diğer ülkelerle daha da iç içe olduğumuz bir dönemde yaşıyoruz. Bir zamanlar ipek yolu, kürk yolu gibi ticaretimizi diğer ülkelerle yaparken artık deniz yolu ve hava yoluyla ticaret  daha da hız kazanmış durumda. Bizde bundan faydalanarak internet siteleri yardımıyla  ülkemizde bulmakta güçlük çektiğimiz bazı ürünleri yurt dışından posta yoluyla tedarik edebilme hakkımızı kullanabiliriz. 
Umarım aydınlatmışımdır...

Yorumlar

  1. Kargo suresi neden bu kadar uzun suruyor

    YanıtlaSil
  2. Cinde ebay ile baslayan uluslararasi interaktif satislar. Son zamanlarda max seviyesine ulasmis durumda. Lojistik firmalari postalama ve kargolama islemlerinde yetersiz kalabiliyorlar. Urun bazen ucakbyerenine gemi ile de gelebiliyor. Diger neden ise çinde ulkemize gore cok fazla resmi tatil var. Urun alirken tedarikci ile bayrama denk gelip gelmedigini gorusin aksi taktirde sure daha da uzayabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben 3 adet salomon ayakkabı sipariş ettim bir tane geldi ne yapmam lazım hakkımı nasıl aramalıyım

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    önce satıı ile iletişime geçin eğer satıcı iddanızı red ederse. Dava kısmında satıcıya dava sürecini başlatın. Aliexpress yetkilleri bundan sonraki aşamalarda size yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Meraba ücretsiz sevkiyat olanlar türkiyeye kadar mı ücretsiz yoksa kapimiza gelene kadar mi

    YanıtlaSil
  6. Merhaba verdiğiniz adrese kadar ücretsiz olarak gönderilmekte

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar ben aliexpress ten saat siparişi vermeyi düşünüyorum %50 indirime girecek o zaman siparişi vereceğim 2 adet farklı model almayı düşünüyorum indirimli haliyle 2 si 47-48 dolara geliyor acaba gümrükte sıkıntı çıkarma ihtimalleri varmı?

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten de faydalı bir makale olmuş, zihin açıcı!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hatay Usulü Künefe Tarifi

İŞ GÖRÜŞMESİNDE ETKİLİ KONUŞMA VE YÖNTEMLERİ