Muğla Dalyan Kasabası İstuzu Plajına Tekne Gezisi

Muğla Dalyan Kasabasından İstuzu Plajına Tekne Gezintisi


dalyan istuzu plajı
Dalyan istuzu plajı tekne yolculuğu


Muğlanın Ortaca ilçesine bağlı şirin bir tatil beldesidir Dalyan. Bir ucunda Köyceğiz gölü diğer ucunda ise Akdeniz'e kadar uzanan Karetta karetta kaplumbağalarının yoğunluklu olarak yumurtalarını buraklıkları istuzu sahiline uzanan sazlıklarla bezeli uzun bir nehrin ortasındadır.

Yakarda resimde göründüğü gibi tarihi güzellikleri de içerisinde barındırmaktadır Kaunos antik kenti bunun bir örneğidir.
KARETTA KARETTA KAPLUMBAĞALARI
Karetta karetta kaplumbağaları


Beldede yapabileceğiniz aktivite ise;

Resimde gördüğünüz tekneler ile dalyan merkezinden 100 - 140 liraya yaklaşık 20 kişilik bir tekne kiralayarak çamur banyolarına gidebilir daha sonra ise adını son zamanlarda imara açılama söylentileriyle çokça duyduğumuz dünyaca ünlü istuzu plajına geçerek kumsalda güneşin keyfini çıkarıp denizde yüzebilirsiniz. 
Muğla dalyan çamur banyosu
Pelioid çamur banyosu - Dalyan
Sağlık Bakanlığı onaylı dünyaca ünlü Peloid  Dalyan Çamur Banyoları, 

Bu plajın bir özelliği ise kumsal denizi ikiye bölmekte bu nedenle bir tarafı tuzlu iken diğer taraf tatlı su dur.
istuzu kumsalı
İstuzu plajı

bu da tatlı ve tuzlu suda yüzme olanağı sunmaktadır. bir dezavantajı söylemeden geçemiyorum etrafta hiçbir yapılaşmaya izin verilmemekte(avantaj) bu nedenle bazı altyapı eksikliklerini beraberinde getirmekte tatlı su diye altına girdiğiniz duşluklardan tuzlu su akmakta tuzlu bir vücutla duramam diyenler için duyurulur ama bu doğal güzelliğin korunması adına buna katlanmaya kesinlikle değer.
Nehir kenarında çokça şirin restoran bulunmakta burada geçen tekneleri izleyerek yemeğinizi yiyebilir, çayınızı yada içkinizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hatay Usulü Künefe Tarifi

Aliexpress Sipariş Verme

İŞ GÖRÜŞMESİNDE ETKİLİ KONUŞMA VE YÖNTEMLERİ